Vstopna stran
  • Tiskaj
  • Kontakt
  • Kazalo

Arhiv novic (2013)

Želimo vam srečno in uspešno leto 2014 (23.12.2013)
Vsem poslovnim partnerjem želimo srečno in uspešno leto 2014. V GMI bomo tudi v letu 2014 še naprej vse svoje aktivnosti usmerjali v dobrobit visoko kvalitetni podpori lizing poslovanju in razvoju produktov, ki vam bodo olajšali delo. Krizi navkljub verjamemo, da bo lizing industrija ohranila samostojnost in unikatnost na področju financiranja in da bo novo leto prineslo tudi več optimizma. GMI je tudi to leto sredstva za novoletna darila namenil v dobrodelne namene in z njimi razveselil najmlajše, ki so pomoči potrebni. Sredstva smo namenili projektu "BOTRSTVO".
Več >>


SUMMIT leasing-ova prodajna mreža uporablja NOVA WEB CALC in SCORING (22.10.2013)
Summit leasingova partnerska mreža prodajalcev avtomobilov je v celoti pričela uporabljati NOVA WEB CALCULATION modul. Prodajalci bodo s tem bistveno pohitrili čas sklepanja pogodb, družba Summit leasing pa je s tem projektom vzpostavila centralizirano podporo svoji prodajni mreži, ki omogoča hitro odzivanje na spremembo razmer na trgu, hitro načrtovanje ter podporo prodajnim akcijam ipd. V kratkem bo projekt zaokrožen tudi z vključitvijo avtomatiziranega NOVA SCORING-a.
Več >>


HYPO leasing dobil zeleno luč za SISBON (21.10.2013)
Družba Hypo leasing je s strani SISBON revizije dobila zeleno luč za vključitev v SISBON s pomočjo našega programskega modula NOVA-SISBON. Tako bo v kratkem vključena tudi v produkcijsko dnevno izmenjavo podatkov. Uspešno prestana revizija je dobra popotnica tudi za vse ostale lizing družbe, ki se nameravajo z modulom NOVA-Sisbon v kratkem priključiti izmenjavi podatkov.
Več >>


Tudi Gemikro Beograd je pridobil certifikat poslovne odličnosti AAA (7.10.2013)
GEMIKRO d.o.o. Beograd (član skupine Globus Marine International) je pridobil certifikat poslovne odličnosti AAA, ki ga podeljuje BISNODE, in se s tem pridružil ostalima članoma skupine, ki omenjene certifikate že imata: Globus Marine International za leti 2011 in 2012, Gemicro Zagreb pa za leto 2012. Bonitetno oceno AAA je pridobilo samo 1208 podjetij v Srbiji oziroma 2% vseh poslovnih subjektov.
Več >>


GURS ETN vpisovanje lizing in najemnih pogodb v register (23.7.2013)
S 01.07.2013 je stopila v veljavo nova zakonodaja, ki predpisuje obvezen vpis pogodb finančnega in operativnega lizinga (najemnih pogodb) v enotno evidenco Geodetske uprave RS: GURS - ETN. V nadaljevanju so vprašanja in odgovori, ki so nam jih poslali z GURS.
Več >>


Večina lizing hiš bo za preverjanje strank uporabila NOVA BPM (22.3.2013)
Večina slovenskih lizing hiš bo za preverjanje strank v skladu z določbami Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT) uporabljala sistem za avtomatizirano podporo procesom NOVA BPM in rešitev (proces), ki ga je za te potrebe razvil GMI.
Več >>


Poročanje Banki Slovenije že uspešno oddalo nekaj lizing hiš (22.1.2013)
Zahteven projekt vzpostavitve poročanja lizing hiš Banki Slovenije se počasi zaključuje. Do tega trenutka je uspešno oddalo podatke kar nekaj lizing hiš, nekaj hiš pa je podatke oddalo, vendar morajo opraviti še določene popravke. Za oddajo podatkov preko GMI spletnega portala pa se je odločilo tudi nekaj lizing hiš, ki ne uporabljajo sistema NOVA.
Več >>


Min. za gospodarstvo vztraja na interpretaciji TIRS glede maksimalno dopustne EOM (9.1.2013)
Po sestanku ZBS s predstavniki Ministrstva za gospodarstvo in Tržnim inšpektoratom RS (TIRS) so tudi predstavniki Ministrstva pritrdili interpretaciji TIRS glede načina prehajanja med razredi in s tem določanja maksimalno dopustne EOM kljub prezentaciji primerov, s katerimi so predstavniki ZBS dokazali, da v določenih primerih s tako interpretacijo ni omogočeno dajanje lizinga niti po en-kratniku bančne obrestne mere.
Več >>

MOJA STRAN

Prijava
  • Uporabniško ime:  
  • Geslo:  
  • Nov uporabnik
  • Pozabljeno geslo